Meniu

Adaugat de pe oct. 14, 2016 in Folii auto, Folii profesionale |

Folia AUTO. Sa facem cunostinta!

Folia AUTO. Sa facem cunostinta!

     Folia auto este o folie destinata colantarii, procedeu de acoperire a suprafetelor caroseriei cu material PVC special creat in acest scop.

      Nu vom pune in discutie parerile pro sau contra colantarii autoturismelor cu folii adezive. Multi sunt incantati de acest procedeu apreciind beneficiile aduse de acesta, in timp ce altii raman rezervati.  Din ce in ce mai multi oameni se alatura celor care folosesc folia auto din considerente estetice, economice, de protectie etc. O buna documentare va va face sa luati cea mai buna decizie cu care sa fiti impacati sufleteste. 🙂 In cele din urma, colantarea masinii este o solutie moderna si practica pentru protejarea vopselei, dar si pentru decorarea masinii.

     Vorbeam intr-un articol mai vechi despre tipurile de folii in functie de tehnologia de fabricatie. Foliile de tip calandru sunt obtinute prin presare si intindere pornind de la o pasta ce consituie o mixtura de PVC, plastifianti, pigmenti si stabilizatori.  Acest procedeu le confera o memorie interna care le face sa revina la forma initiala, marginile tinzand sa se retraga catre interior. Elasticitatea acestora este mai redusa, materialul mai gros al acestora facandu-l nepotrivit aplicarii pe suprafete curbe.  Avantajul este de natura economica, pretul acestor folii fiind mai redus. Foliile cast in schimb, sunt obtinute prin turnare a materialului PVC pe suprafata de poliester transparent urmata de un proces de uscare si transformare intr-un film subtire.  Aceasta procedura le determina caracteristicile  de flexibilitate crescuta, foliile cast adaptandu-se suprafetelor curbe ale caroseriei ori ale elementelor din sticla inscriptionabile.

     Foliile auto sunt folii de tip cast ce iau cu usurinta forma elementului pe care se aplica. Foliile Cast și Premium Cast pe care noi le comercializam sunt: Oracal 970, Oracal 975, Oracal 951, Oracal 751, Oraguard 270, folia fluorescenta Oracal 7510 sau cele pentru print, Orajet 3951 si Orajet 3751. Seria Oracal 970 are o latime de 1520 mm, caracteristica ce permite infolierea dintr-o bucata a suprafetelor de mari dimensiuni, precum capota. Adezivul este repozitionabil, permanent, transparent, poliacrilic pe baza de solvent, folia indepartandu-se usor, chiar si dupa o perioada îndelungata de timp. Paleta coloristica include 28 de culori lucioase, 8 culori metalice si 3 culori mate (negru, alb şi galben sofran). Suprafata foliei adezive este foarte lucioasa, folia pastrandu-si aceasta caracteristica inclusiv in urma unui stres mecanic.

     In ceea ce priveste culorile foliilor auto acestea se impart in doua mari categorii: lucioase sau mate, fie ca vorbim de culori obisnuite, metalizate, sidefate sau cameleon. Exista si folii auto mai „speciale”. As enumera aici folia imprimabila, folia imitatie de carbon, folia de laminare, foliile cameleon. Folia imprimabila este disponibila in varianta alba și transparenta, cu suprafata lucioasă, si este imprimabila cu printere de mare format, care utilizeaza cerneluri pe baza de solvent sau UV. Ea va ofera posibilitatea de a va decora masina in culori inedite si cu grafici deosebite. Folia imitatie de carbon îsi pastreaza structura chiar si în urma expunerii la un stres mecanic sau termic. Vorbim aici de foliile de calitate, certificate si omologate, nu de foliile carbon din pietele si targurile de pe langa casa. Folia de laminare este folia transparenta care va proteja suprafata masinii voastre de zgarieturile superficiale, fie ca e vorba de suprafata colantata a caroseriei, fie ca vorbim de suprafata vopsita a acesteia ori de faruri. Folia poate rezista cu succes pana la 10 ani la temperaturi extreme, vara sau iarna, de la -50 °C pană la + 110 °C. Foliile cameleon sunt disponibile in nuantele: verde albastrui, turcoaz lavanda, violet bronz, pearl symphony, amethyst, avocado, aquamarine, violet ultramarin, cranberry. Ele produc un efect interesant de culoare schimbandu-si tonalitatea in functie de unghiul de refractie al luminii.

    Pentru mai multe informatii cu care va putem fi de ajutor, va stam la dispozitie la doar un click distanta: http://www.dasscenter.ro/contact.php

       A, si daca v-ati gandit ca foliile auto se adreseaza doar autoturismelor, sa stiti ca nu este deloc asa: se pot colanta motociclete, autovehicule de mari dimensiuni, avioane, trenuri sau vapoare!

       Va doresc mult spor si inspiratie!

Claudia Scornea,

administrator