Meniu

Adaugat de pe apr. 18, 2022 in Diverse |

Contrablatul, detaliu personalizat care îți transformă bucătăria

Dacă și tu ești ca mine, înseamnă că te plictisești destul de repede și simți nevoia sa reînnoiești periodic spațiile din jurul tău.
Când partea asta a mea se combină cu bucuria și relaxarea pe care le am când îmi petrec timpul în bucătărie gătind, mâncând sau stând de vorba cu cineva drag, atunci spațiul de supus reînnoirii este chiar bucătăria.
De la mobilier schimbat o data la câțiva ani, culori ale zugrăvelii sau mai desele obiecte noi de decor, veselă, pahare, în ultima perioadă am descoperit ceva care pur și simplu m-a umplut de încântare: contrablaturile.
Contrablaturile sunt acea parte a peretelui care face unghi drept cu blatul de lucru din bucătărie. El protejează peretele de stropii de grăsime care sar în timpul gătitului. Dincolo de scopul lor principal, acela de care tocmai am vorbit, cel de protecție, contrablaturile au un mare potențial de a da un suflu proaspăt și surprinzător bucătăriei tale, teleportandu-te în spații inedite.
Eu de exemplu, am gătit astfel pe malul mării, la umbra palmierilor pe o plajă cu hamac și șezlong, am pregătit masa în mijlocul pădurii tropicale în vegetația luxuriantă, am fost înconjurată de buline multicolore, de figuri geometrice, de picături de apă scurgându-se perfect pe o suprafață vitrată, pisici odihnindu-se leneșe, până la zidul de cărămidă alba atât de relaxant și modern.
Mari fani de folie autocolantă, nu-i puteam rezista în a o folosi cu succes în bucătăria noastră. Am început cu o aplicație simplă pe perete, apoi ne-am îmbunătățit tehnicile, ajungând acum la suprafața din compozit cu exterior metalic care are netezimea sticlei, dar duritatea și rezistenta oțelului. O poți vedea și tu în fotografia care însoțește acest articol. Nu-i deloc rău, nu-i așa?
Deci… Daca îți place să testezi, să te joci cu suprafețele și să experimentezi lucruri noi, atunci amintește-ți că „imaginația este singura noastră limită”.

Spor la decorat!

Claudia Scornea,

administrator