Meniu

Adaugat de pe ian. 26, 2022 in Folii protectie solara |

“Fa-ti iarna car si vara sanie!” – Foliile de protectie solara

Stii vorba aceea “Fa-ti iarna car si vara sanie!” Fiindca inca e iarna, m-am gandit la un articol pentru omul gospodar, cel care se ingrijeste din timp pentru vremurile ce or sa vina. Pentru a nu fi luat de fiecare data pe nepregatite.

O previziune care merita a fi luata acum, cat suntem inca in lunile de iarna este folia de protectie solara. Nu sa o montezi acum, pe ger de crapa pietrele, dar sa-ti faci calculele de necesar si sa vezi care ar fi bugetul pe care vrei sa-l aloci. Va trebui sa te gandesti la costurile materialului si ale manoperei. In cazul in care esti o persoana indemanatica si vei face singur aplicarea (in fond nici nu e atat de greu! ? ), acesti bani economisiti vor ramane in contul tau (sa sarbatoresti cum vrei tu! ?).

Folia de protectie solara este conceputa pentru a fi aplicata pe suprafetele de sticla, respectiv pe geamuri. Nu incerca sa o montezi pe plexic sau pe alte materiale care nu sunt de sticla fiindca nu va avea aderenta necesara pentru care este prevazuta.

De ce sa te gandesti la acest tip de folie pentru ferestrele casei tale??

✴In primul rand pentru ca va spori confortul termic din incaperi. Vara se va pastra racoare, in timp ce iarna pierderile de caldura vor fi diminuate.

✴In al doilea rand, daca acest aspect este relevant pentru tine, mobilierul tau (draperii, tapiterii ale canapelelor etc.) va fi ferit de decolorarea razelor ultraviolete.

✴In al treilea rand -e posibil sa nu te fi gandit pana acum la asta- folia va actiona si sub aspectul sigurantei, al securizarii geamului la spargere. Ce inseamna asta mai concret? In situatia nedorita in care geamul s-ar sparge, folia va impiedica raspandirea cioburilor in incapere prevenind accidentarile si ranirile. ⚠Stiai ca la nivel european exista norme care stabilesc sub forma de obligatie ca institutiile publice, gradinitele, scolile si spatiile comerciale sa prevada geamurile cu folie de protectie la spargere?

In cazul in care aveti geamuri tratate prin ionizare, adica aveti asigurata partea de protectie impotriva razelor solare, dar nu si pe cea de securizare impotriva cioburilor la spargere accidentala, nu va grabiti cu parerile de rau. Aveti varianta de folosi o folie de protectie, transparenta, care nu va interfera cu materialele de tratare deja existente ale suprafetei vitrate.

Deci, nu uita! Fa-ti iarna car si vara sanie!

Pe curand,

Claudia Scornea,

Administrator