Meniu

Adaugat de pe oct. 10, 2016 in Folii auto, Folii profesionale |

Colantare sau inscriptionare. Stickerele auto

Colantare sau inscriptionare. Stickerele auto

      Fiecare din noi isi doreste sa conduca o masina cu caracter si prestanta sau o sa transforme pe cea pe care o are in ceea ce doreste. Se face deseori o confuzie intre colantare si inscriptionare in ce priveste tuningul auto. Acest lucru il vom elucida astazi impreuna.

     Colantarea este acel proces prin care se realizeaza „imbracarea” suprafetei caroseriei auto cu o folie speciala care are caracteristici ce ii permit aceasta aplicatie. Aici vom intalni un concept nou: foliile calandru si cele cast. Foliile calandru sunt obtinute prin presare si intindere pornind de la o pasta ce consituie o mixtura de PVC, plastifianti, pigmenti si stabilizatori.  Acest procedeu le confera o memorie interna care le face sa revina la forma initiala, marginile tinzand sa se retraga catre interior. Elasticitatea acestora este mai redusa, materialul mai gros al acestora facandu-l nepotrivit aplicarii pe suprafete curbe.  Avantajul este de natura economica, pretul acestor folii fiind mai redus.

     Foliile cast in schimb, sunt obtinute prin turnare a materialului PVC pe suprafata de poliester transparent urmata de un proces de uscare si transformare intr-un film subtire.  Aceasta procedura le determina caracteristicile  de flexibilitate crescuta, foliile cast adaptandu-se suprafetelor curbe ale caroseriei ori ale elementelor din sticla inscriptionabile.

     Acest tip de folie este folosit in cosmetica auto cu rezultate remarcabile atat in ceea ce priveste estetica si fuctionalitatea, cat si in ceea ce priveste rapiditatea executiei si, de ce nu, costul final.

     Inscriptionarea auto reprezinta inserarea unui continut informativ sau de imagine pe o suprafata deja finisata (vopsea, autocolant etc.) care are scopuri diverse: cosmetizarea estetica, promovarea publicitara, consolidarea brandingului firmei etc.

      Stickerele auto se inscriu in categoria inscriptionare auto. Ele sunt bucati de folie autocolanta reprezentand texte ori imagini care se pozitioneaza pe suprafata dorita cu ajutorul unei folii speciale de transfer. Aceasta folie va va ajuta foarte mult in aplicarea precisa a stickerului, acest lucru putand sa-l faceti chiar dumneavoastra singur cu rezultatele unui profesionist.

     Stickerele pot fi realizate sub forma printata sau in forma decupata cu ajutorul dispozitivului de imprimare si taiere cutter-plotter.

       Care ar fi avantajul inscriptionarii cu stickere auto?

    In primul rand te vor conduce rapid inspre rezultatul dorit de care vorbeam mai devreme: infrumusetare, promovare sau consolidare branding. In al doilea rand sunt relativ ieftine si rezistente in timp (pot dura pana la 12 ani in mediul outdoor!), iti ofera posibilitati practic infinite de combinatii text-imagine. Folosind si o folie de laminare stickerele vor fi sigilate impotriva actiunii UV, culorile mentinandu-se neschimbate in timp. Folia asigura o buna protectie la umiditate si rezistenta impotriva actiunilor mecanice. Si, da! Veti putea merge cu masina la spalatorie fara sa va pierdeti stickerele aplicate pe suprafata acestia!

      In cazul in care nu va puteti hotari care este stickerul de care aveti nevoie, puteti cere sfatul unui specialist al nostru cu ajutorul caruia va veti consulta pentru a face alegerea cea mai potrivita nevoilor dvs.: http://www.dasscenter.ro/contact.php

      Va doresc spor si inspiratie in folosirea stickerelor auto care sa ofere masinii voastre personalitate si indrazneala pentru a se face remarcata.

 Claudia Scornea,

administrator